Bliksembezoek aan Keulen

Op ruim 2 uur rijden vind je één van Duitslands grootste steden: Keulen . We hebben er twee nachten geslapen, maar de stad heeft ons hart niet gestolen. Waarom niet? Lees verder, en kom er gelijk achter wanneer Keulen wél een aanrader is.

Waarom Keulen?

Aanleiding voor onze korte citytrip was een concert van Muse. Ze stonden enkele dagen eerder ook in het Goffertpark, maar dat was op donderdag. Keulen is maar een uurtje verder rijden voor ons, én in het weekend, dus de keuze was zo gemaakt. Even wat eten na werktijd en vrijdagavond rond half 7 de auto in. Een kleine drie uur later stappen we uit de wagen zo onze schuilplaats voor de komende twee nachten in.

Op zoek naar het appartement..

Elk nadeel heeft zijn voordeel, want door een wegafzetting én een hoop éénrichtingsstraten hadden we al gezien dat er rondom het appartement enkele horecagelegenheden zitten. Binnen blijven kan altijd nog, en bovendien is het om 21.30 uur nog steeds ruim 20 graden, dus niet lang nadat we gearriveerd zijn glijdt de eerste Kölsch naar binnen. En het blijft niet bij één. Drinken maakt hongerig, dus we nemen ook nog wat kleine tapas. Tot nu toe bevalt Keulen uitstekend.Tijd om de stad te ontdekken.

Na een prima nacht én ontbijt maar eens op pad. Normaal verdiepen we ons nog wel in onze bestemming, maar dit keer hebben we weinig research gedaan. Een snelle zoektocht op internet levert ook niet zo veel op. De Dom van Keulen en enkele musea schijnen aanraders te zijn. Gezien de hittegolf in Duitsland is een museum aanlokkelijk. We hebben echter maar kort, dus we smeren de schouders goed in met zonnebrand en gaan al wandelend proberen een indruk van de stad te krijgen.

Hoe dichter we bij de Dom komen, hoe drukker het wordt. We zijn blijkbaar niet de enigen die vandaag een kleurtje op willen doen in de stad. Toegegeven, met haar twee torens van 157 meter hoogte is de Gotische Kathedraal een indrukwekkend staaltje bouwkunst. Na wat plaatjes geschoten te hebben, lopen we verder om uit te komen in een lange winkelstraat. We gaan een zijstraat in voor schaduw, een kop koffie en wat lekkers.De temperatuur loopt snel verder op, dus we besluiten richting de Rijn te lopen. Het centrum van Keulen is tijdens WO II grotendeels verwoest. Helaas hebben ze tijdens de wederopbouw vooral voor grijs en degelijk gekozen. Eenmaal bij de rivier aangekomen zien we ineens wat roze en geel geschilderde huisjes. Wat leuk! De terrasjes zitten vol en het gerstenat vloeit al rijkelijk . Dit ziet er al een stuk leuker uit dan wat we tot nu toe gezien hebben.

Met die levendigheid nabij de rivier zien we ook gelijk dé reden waarom er veel mensen naar Keulen trekken. In enkele uren tijd zien we zeker een stuk of twintig bruidjes en bruidegoms in spe voorbijkomen. Voor een vrijgezellenweekend, voetbal- of vriendinnenuitje leent dit stuk van de stad zich dan ook prima want de concentratie kroegen is er hoog. Wil jij met je partner echt van een stad genieten, dan zijn er wat ons betreft betere opties. Wil je een weekend feesten, dan kun je dit in Keulen echter uitstekend doen.MUSE!

Jij vraagt je natuurlijk al de hele tijd af hoe we Muse vonden? Daar kunnen we kort over zijn. Ondanks de warmte, de hele dag al op pad en maar één biertent op het veld was het GE-WEL-DIG. Ze hebben een uitstekende reputatie, maar Wouter had ze nog nooit live gezien. We kunnen je zeggen dat ze die reputatie niet voor niets hebben opgebouwd. Wat een show!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *