De feestdagen in Nieuw-Zeeland

Met zijn allen bij de boom. Eten met familie. Cadeautjes uitpakken. Champagne op oudejaarsavond. De top 2000. Allemaal ingrediënten die wat ons betreft bij de kerstvakantie horen. Zo niet dit jaar.

Kerst

Ok, we hebben een boom(pje) en wat kerstlichtjes in de camper. Maar dit jaar geen cadeautjes, en al helemaal geen gourmet. Hier in Nieuw-Zeeland hebben we weinig meegekregen van de Kerst. Normaal lopen we in winterjas, dus misschien kunnen onze hersenen de link niet leggen tussen het veelvuldig buiten zijn, en de kerstsfeer.
Winkels hebben wel het een en ander liggen aan versiering, maar geen schreeuwerige kerstreclames op straat of tv. Sowieso kijken we heel weinig tv. Wi-Fi is vaak niet stabiel genoeg, waardoor we slechts af en toe iets op NPO start terug kunnen kijken. All you need is love ging dit jaar dus aan onze neus voorbij.

Wat wel hetzelfde was dit jaar, was de kerstdrukte in de supermarkt. We hadden gehoopt op een Kerstbarbecue, maar helaas was het weer niet zo mooi. Kerstavond zijn we lekker uit eten gegaan, maar voor eerste kerstdag haalden we biefstuk, gebakken aardappelen en broccoli, afgemaakt met champignon-roomsaus. Een flesje rode wijn om de boel weg te spoelen en het was Kerst! Gelukkig was het wel droog, en konden we buiten zitten.

Oud en nieuw.

Oud en nieuw dan? Een feestje gepakt? Helemaal losgegaan? Niets van dat. Dit jaar geen knallend oud en nieuw met vrienden en familie. We zaten ergens op een verlaten plek in het noorden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Wel hadden we champagne, maar geen oliebollen. We hebben gezocht naar Oilbolls. Niet kunnen vinden, dus zijn we uiteindelijk maar voor een donut gegaan.

We sliepen op het terrein bij mensen thuis. Daar lag iedereen al ruim voor 12 uur op bed. Even hadden wij ook het idee om gewoon naar bed te gaan, maar uiteindelijk zijn we toch wakker gebleven. De champagne hebben we op, een stukje top 2000 pakten we nog mee. Voor ons geen vuurwerk dit jaar. In plaats daarvan een heldere hemel, vol sterren. En zoveel sterren bij elkaar is eigenlijk veel mooier dan vuurwerk.  

The day after…

Wat helaas wel hetzelfde is als in Nederland is the day after. We lagen al (veel) later op bed dan we normaal doen hier, door een bonkend hoofd gingen we ook nog eens een stuk later weg dan we in eerste instantie gedacht hadden. Onze gastvrouw bracht ons wel heerlijke verse eieren. Nadat we die op hadden konden we er weer tegenaan.

Op naar nog meer avontuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *