Een bewogen week

Het grijze, natte en sombere weer van de afgelopen tijd maakte vanaf dinsdag plaats voor stabielere dagen met meer zon. Het leek wel of de weergoden (als die bestaan) zich aanpasten aan de fase waarin we zaten. Nadat we afscheid hadden genomen van opa blies de stevige wind de laatste buien weg, ruimte makend voor de zon.

Sporten is de perfecte uitlaatklep.

De emotionele dagen die we hadden, hebben ons niet belet om te sporten. Sterker nog, sporten is juist de perfecte uitlaatklep. Niets zo prettig om jezelf even flink in het zweet te werken of even een lekker stuk hard te lopen. Kop in de wind, gedachten verzetten en fris en fruitig weer verder.

Elke dag bewegen is de norm. Dat kan zijn in de sportschool of hardlopen, maar ook een flinke wandeling of een stuk fietsen is natuurlijk prima. Na de bevalling is Rianne langzaam weer begonnen met lichte oefeningen thuis. Geleidelijk opgebouwd richting meer weerstand, en deze week ook weer naar de sportschool geweest, want ze zijn (eindelijk) weer open.

Ze richt zich voornamelijk op het herstellen van haar core en bekkenbodem. Beiden krijgen het flink te voorduren tijdens de zwangerschap en bevalling. Rianne heeft hiervoor het trainingsprogramma, Postnataal Fit, van Sterkher aangeschaft. De eerste 8 weken heeft ze thuis lichte oefeningen gedaan, nu is de begonnen aan het 16-weekse schema voor in de gym.

Lekker blijven lopen.

Wouter heeft naast de lange duurloop vorige week zondag nog twee keer gelopen. Dinsdag een korte intensieve heuveltraining (voor zover dat hier in de buurt kan). De Zwijndrechtse brug op via de lange aanloop, wat betekent circa 600 meter licht stijgend. Aan de andere kant weer afdalen en weer terug, wat een iets steilere, kortere ‘klim’ is. Een helling van circa 150 meter vijf keer op rennen zorgde voor een prima training.

De donderdag duurloop ging minder lekker dan gepland, maar leverde uiteindelijk toch nog ruim 10 kilometer op. Aangevuld met 1 sessie in de gym op het werk (maandag), 2 gymsessies in de sportschool (woensdag en zaterdag) én op de fiets naar het werk (vrijdag, twee keer 14 kilometer) zorgde dit alles voor een meer dan tevreden terugblik op deze week.Back to reality.

Deze week beginnen we met de laatste vrije dagen van het zwangerschapsverlof van Rianne. Wouter heeft ze ook vrij genomen, dus vanaf woensdag gaan we weer een nieuw ritme zoeken. Abel gaat naar opa’s en oma’s en mocht afgelopen week al even wennen op het kinderdagverblijf. Als alles volgens planning verloopt wordt vrijdag zijn eerste volledige dag zonder familie. Of hij het er naar zijn zin heeft gehad, én of papa en mama het allemaal aankonden lezen jullie de volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *