¡Hola Madrid!

Om te ontsnappen aan de Hollandse winter hebben wij half februari een bezoek aan Madrid gebracht. De lente is daar dan al begonnen, waardoor er heerlijk van het zonnetje kon worden genoten. Uiteraard hebben we flink wat highlights bezocht, maar wat we vooral hebben gedaan is lekker door de stad struinen. Ga je mee naar onze favoriete plekjes?

Getting there

Aangekomen op de luchthaven kun je direct de metro pakken. Wij kochten een 10-rittenkaart met de verwachting af en toe de metro te gebruiken. Uiteindelijk hebben we de metro enkel gebruikt om van en naar het vliegveld te gaan. Wandelend is het meeste prima te bereiken. Let wel op dat je bij terugkomst op het vliegveld, eerst nog een toeslag op je kaart dient te laden. Pas dan kun je uitchecken.

Zoals in veel grote steden is de metro heel toegankelijk. Download van tevoren ‘The Metro App’. Deze tool stippelt de route helemaal voor je uit. De app toont je ook nog eens de metrolijnen naar alle bezienswaardigheden. Handig!

Plaza Mayor en omgeving

Madrid heeft een compact centrum. Wij sliepen vlakbij Plaza Mayor, een schitterend plein, omringt door prachtige Spaanse architectuur. Dat het zo’n heerlijk plein is zorgt er gelijk voor dat het één van de drukste plekken in Madrid is. De terrassen lonken, maar voor je hapje en drankje kun je in de omliggende straatjes veel beter (en goedkoper) terecht.

Vanaf Plaza Mayor loop je vrijwel direct naar Mercado de San Miguel. Deze overdekte markthal is prachtig gerestaureerd en zit vol marktkraampjes en barretjes. Perfect om een wijntje te drinken of tapa te eten.

Na een kleine wandeling kom je bij het koninklijk paleis: Palacio Real de Madrid. Het heeft duizenden kamers (waarom zo veel?), maar wordt alleen nog gebruikt voor officiële staatsaangelegenheden. Wil je het bezoeken? Koop tickets online en voorkom een lange wachtrij. Koop hier je tickets.

Tegenover het gigantische paleis staat de ‘Catedral de Santa Maria la Real de la Almudena’. Een mond vol voor een prachtige kerk. Van buiten is hij mooi, maar binnenin is de kathedraal goed voor wow-momentjes! Kleurrijke glas-in-lood ramen zorgen voor lichtinval. Uitmuntende fresco’s sieren het plafond. Indrukwekkend!

De toegang is vrij, maar je kunt een kleine donatie kunt doen.

El Rastro

Ben je in het weekend in Madrid? Iedere zondagochtend vind je in de wijk ‘La Latina’ een openlucht vlooienmarkt. Op ‘El Rastro’ vind je allerlei kraampjes met kleding, souvenirs, tassen, boeken en antiek. Wil je echt koopjes jagen, dan zul je vroeg op moeten. Als je het net als wij prima vind om gewoon wat rond te struinen, kun je rond een uur of 10 gaan. De Madrilenen komen hier samen en duiken aan het begin van de middag de restaurantjes en barretjes in om een Vermouth te drinken. Als je El Rastro bezoekt, let dan uiteraard goed op je tas en portemonnee!

Cheaten met Churros

Wij houden van eten, dus we konden Madrid niet verlaten zonder goeie tapas gegeten te hebben. Voor de zoete trek is Chocolate con Churros echter een absolute aanrader. Dé spot hiervoor is ‘Chocolatería San Ginés’. Madrilenen komen er na het stappen, en het is tegelijk een toeristen trekpleister. Door zijn populariteit is de tent 24 uur per dag en zeven dagen per week open! Je kunt er voor kiezen om in de rij te gaan staan als het druk is, maar aan de overkant kun je ook take-away meenemen. Meer weten? Op hun site vind je meer info en de locatie.

Er is veel meer te zien en beleven in Madrid. Binnenkort vertellen we je over Gran Vía, Parc Retiro en Estadio Santiago Bernabéu. Ook laten we weten waar wij heerlijk gegeten en gedronken hebben.

2 gedachten over “¡Hola Madrid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *