Holiday Parks, Nieuw-Zeeland.

Veel te lang heb je niets van ons gehoord. Nu kunnen we een verhaal verzinnen waarom we geen nieuw blog schreven of weinig plaatsten op Instagram, maar de waarheid is gewoon dat we er geen zin in hadden. Op vakantie genoten we vooral van de omgeving, elkaar en probeerden we te wennen aan het feit dat we papa en mama gaan worden. Eenmaal thuis zaten we al snel weer in het ritme van werken en sporten. Maar niet getreurd: We zijn er nog!

Het lijkt al weer zo lang geleden dat we in onze vriend ‘Louis’ Nieuw-Zeeland doorkruisten. Wat was het geweldig. Het land lijkt wel gemaakt om te verkennen per camper. Wildkamperen is op veel plekken toegestaan, er zijn door de overheid onderhouden kampeerplekken en door het hele land vind je holiday parks waar je voor een euro of 25 een nachtje kunt staan. Vaak bieden deze parken powered sites (met stroom) of unpowered sites aan. Qua kosten scheelt het vaak niet veel, waardoor wij meestal voor een powered site gingen. Even inpluggen zodra je je plekje hebt gevonden en je bent klaar.

Holiday parks.

De holiday parks zeggen allemaal dat ze uniek zijn, maar in grote lijnen zijn ze allemaal hetzelfde. Sites met of zonder stroom, een toiletgebouw, speeltuin en een gezamenlijke keuken. Sommige parken zijn moderner dan de andere. Af en toe is er een gameroom, sauna of hottub. Vrijwel altijd bieden ze Wi-Fi aan. Meestal gratis (250MB per device, per dag), soms tegen betaling.

Top 10 Holiday parks.

Eén van de mooiste parken is wat ons betreft Russel Top 10 Holiday park, te vinden in de Bay of Islands op het Noordereiland. De plaatsen zijn er ruim, de (buiten)keuken is prima en als je wat hoger staat heb je een prachtig uitzicht. Het klimaat is hier vaak gunstig, wat zeker ook in ons oordeel meespeelt.

Top 10 is sowieso een organisatie die je door heel Nieuw-Zeeland vind. Ons minst favoriete holiday park is Orere Point, ook te vinden op het Noordereiland. Een receptioniste die te druk was om ons fatsoenlijk welkom te heten. Veel vaste (onbezette) plaatsen. Matige keukenfaciliteiten en weinig sfeer. Misschien speelt hier ook mee dat het vrijwel continu regende.

Kiwi Holiday Parks

Kiwi Holiday Parks is een andere grote speler. Zo sliepen we vlakbij Lake Wanaka op het Kiwi park, om daar de volgende dag de schitterende wandeling naar Roys Peak te lopen. Het park zelf is niet heel bijzonder. Onze plek was op zich nog wel ruim, maar de capaciteit van het toiletgebouw was te klein voor het aantal mensen dat er verbleef.

Maar het park met onze mooiste herinnering is Tahuna Beach Kiwi Holiday Park vlakbij Nelson. Ook dit park is weinig sfeervol. Lange paden met aan weerszijden caravans, vouwwagens en campers. We waren er tussen kerst en oud en nieuw waardoor het verschrikkelijk druk was. Vele families of vriendengroepen hadden met zeiltjes en tenten hele minidorpjes gecreëerd. Waarom het dan toch een mooie herinnering is? In de vroege morgen van 28 december kregen we hier de bevestiging dat Rianne zwanger is.

Volgende keer laten we je weten hoe wij het slapen op de door de overheid onderhouden plekken hebben ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *