Honeymoonen in Santorini

Een weekje bijkomen na ons fantastische trouwweekend, daar waren we wel even aan toe! Het Griekse eiland Santorini is perfect om te verblijven als je niet te veel wil doen en lekker van de zon wil genieten. Maar je kent ons, we hebben natuurlijk niet de hele week stilgezeten.

Even bijkomen.

Maandagochtend vroeg vertrokken we naar Schiphol, waardoor we voor lunchtijd al op bestemming waren. We verbleven in hotel Hermes, aan de oostkant van het eiland, in het plaatsje Kamari. Een knus hotelletje met mooie kamers, twee zwembaden, een uitstekend ontbijt en uiteraard een (hele kleine) gym). De eerste twee dagen hebben we aan het zwembad en aan het strand doorgebracht. Even totale rust en terugblikken op de fantastische dagen die we gehad hebben.

Tijd om het eiland te verkennen.

Na twee nachten van bijna 11 uur slaap hadden we woensdag wel zin om wat te ondernemen. We besloten een quad te huren om zodoende het eiland wat te verkennen. Santorini heeft een oppervlakte van 76 km2. Met de quad kun je in één dag dus prima het hele eiland zien.
We begonnen met een route uit de reisgids, maar al snel merkten we dat gewoon rondrijden het leukst is. We zijn, via verschillende uitkijkpunten, naar de meest westelijke punt van het eiland gereden.We vervolgden onze weg naar het strand, maar stoppen onderweg nog wel even bij een bakkerijtje voor een lekkere lunch. Met een volle buik besluiten we, na een frisse duik, verder te rijden. In het noorden vind je het rotsdorpje Oía. Het plaatsje staat bekend vanwege de prachtige zonsondergang. Dat merken we al snel, want het is aardig druk in de smalle straatjes van het kleine dorpje. Deze drukte is niets voor ons, dus we besluiten op zoek te gaan naar een andere plek om te genieten van de zonsondergang. Acht kilometer verderop vind je het plaatsje Imerovigli. Een soortgelijk dorpje als Oía, maar dan een stuk rustiger. Aan de westkant van Santorini kun je de zonsondergang altijd wel zien. Tenzij je heel graag met honderden, zo niet duizenden anderen wilt zijn, kun je Oía wat ons betreft beter mijden.Van zonsondergang tot zonsopkomst.

De zonsondergangen zijn prachtig op Santorini, daarom besloten we later in de week een sunset boattrip te boeken. Rond 16.00 uur werden we opgehaald en naar de haven gebracht. Daar is het een chaos met touringcars en heel veel mensen die met de veerboot mee willen. Eenmaal op de (rustige) boot worden we verwelkomt met een glaasje Ouzo en varen we al snel langs de kust van Santorini. Vanaf hier zie je nog beter hoe steil de kliffen rondom het eiland zijn. Bij het tweede eiland van Santorini (Thirasia), gaan we voor anker en krijgen we een heerlijke Griekse maaltijd geserveerd. Als alle bordjes leeg zijn is het tijd om verder te varen en te genieten van de zonsondergang. Hij is wederom prachtig!

Een mooie zonsondergang zal ook wel een mooie zonsopkomst betekenen, dus besluiten we de volgende dag de wekker om 6 uur te zetten en naar het strand te lopen. Het vroege opstaan word beloond en zorgt voor onderstaande prachtige plaatjes.Wist je dat je op Santorini ook kunt hiken?
Hier schrijven we binnenkort een blog over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *