Magisch Marrakesh

Wij maken graag samen stedentrips, maar soms gaan we ook zonder elkaar weg. Rianne heeft samen met haar moeder Marrakesh in Marokko bezocht. Het gevoel van Duizend-en-een-nacht heeft hen betoverd. Lees verder voor de hoogtepunten.

Marrakesh is een bijzondere stad. De Medina, het historische centrum, is in 1985 tot werelderfgoed benoemd door UNESCO. Het is een doolhof van smalle straatjes en nauwe steegjes. Je kunt er uren rondlopen, zonder te weten waar je bent. Tip: Download vooraf een offline kaart van de stad, zodat je altijd de weg terug kunt vinden.

Souks

In de Medina vindt je de Souks. De bekende (overdekte) markt is eeuwenoud en het kloppend hart van Marrakesh. Je vindt er talloze kraampjes met kruiden, olijven, sjaals/omslagdoeken, tassen en andere handelswaar. Ieder kraampje is anders, maar ze zijn allemaal even kleurrijk. Prachtig om er langs te lopen. Vind je iets moois, en wil je het kopen? Afdingen is er een must! De ervaren verkopers zijn haast beledigd als je het niet doet.

Djemaa el Fna

Aan het begin van de Souks vind je hét centrale plein van Marrakesh. Als de avond valt, vult het plein zich met vele vormen van vermaak. Muzikanten, drummers, waarzeggers, buikdansers of henna tatoeëerders, alles komt voorbij. Iedere avond bouwt met een ‘food festival’ met tientallen kraampjes. Velen van hen hebben een klein terras, waar je kunt genieten van de heerlijkste gerechten. Uiteraard ontbreekt de bekende muntthee met suiker niet. Een bezoek aan dit plein mag zeker niet ontbreken wanneer je in Marrakesh bent.

Ali Ben Youssef Madrasa

De oudste Koranschool van Marokko vind je in Marrakesh. De Ben Youssef Madrasa vind je in het historische centrum van Marrakesh. Het is een prachtig gebouw. De typische Islamitische stijl, met schitterende mozaïeken, houten details en mooie doorkijken zul je zeker kunnen waarderen. De school is gebouwd in de 14e eeuw en sinds 1960 is het een museum.

Open: maandag t\m zondag*, entree: €6,00, website: http://www.medersa-ben-youssef.com/nl/
*Gesloten voor renovatie tot 2020.

Le Jardin Majorelle

Vanaf het plein Djemaa en Fna hebben kun je met de paardenkoets naar Le Jardin Majorelle. Het is één van de kleurrijkste plekken in Marrakesh. Deze botanische tuin ligt net buiten het centrum van en is ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle. Bijzonder aan de tuin is de kobaltblauwe kleur die je overal tegenkomt. Jacques Majorelle heeft er jaren over gedaan maar het is hem gelukt om planten van alle continenten in de tuin te verzamelen.

In 1980 werd de tuin gekocht door de Franse modeontwerper Yves Saint Laurent, waarna de tuin pas echt bekend werd bij het grotere publiek.

Open: het gehele jaar, entree: €6,40, website: http://jardinmajorelle.com/ang/

Overnachten

Slapen in Marrakesh doe je in een Riad, een traditioneel Marokkaans huis. Jouw Riad bevind zich vaak in een steegje. Zodra je door de houten deur gaat kom je terecht in een oase van rust. Wat een verschil met de drukke en chaotische Medina. Vaak zijn de huizen gebouwd rondom een binnentuin of mooie binnenplaats. De Riads staan bekend om een prachtige mozaïeken en sfeervolle inrichting. Wij verbleven in de prachtige Riad, Dar Ourika.

Website: https://dar-ourika-ma.book.direct/nl-nl/nl-nl

De stad zelf is prachtig, maar we hebben ook nog een mooie dagtrip gemaakt naar Ouarzazate, daarover in een toekomstig blog meer.

Krijg jij net als wij nooit genoeg van stedentrips? Klik hier voor Londen, of Barcelona.

Eén gedachte over “Magisch Marrakesh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *