Me voy para Medellín

Soms zijn je verwachtingen van een stad of gebied niet zo hoog, maar word je meer dan positief verrast. De stad Medellín is voor ons zo’n plek. Twee jaar geleden vertrokken wij voor de bruiloft van Wouter zijn neef naar Colombia. We begonnen onze drieweekse reis in Medellín. Vooraf werden we veel gewaarschuwd voor de gevaren van de stad. We besloten om de tips en adviezen in ons achterhoofd te houden, maar vooral blanco de stad in te gaan en te genieten.

We zijn in totaal 4 dagen in Medellín geweest en hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Mocht je ooit naar Medellín gaan, dan mag onderstaande zeker niet ontbreken!

Maak een voetbalwedstrijd mee!

Op onze eerste dag in Medellín besloten we (ondanks een vette jetlag) een wedstrijd van Deportivo Independiente Medellín bij te wonen. Samen met iemand van het hostel en enkele andere gasten vertrokken we met de taxi naar de wedstrijd. Buiten het stadion dronken we een biertje tussen de vele supporters op straat die al zingend het sfeertje ophogen. Een aparte ingang voor vrouwen!! En iedereen wordt grondig gefouilleerd, maar eenmaal binnen zoeken we snel een plekje tussen de andere supporters.

Je hebt waarschijnlijk wel eens beelden gezien van Zuid-Amerikaans voetbal. Je hoort vooral lawaai, ziet veel vlaggen en de supporters zingen luid mee. En dat 90 minuten lang.

De wedstrijd was verschrikkelijk slecht, maar ondanks dat was de sfeer fantastisch. Vechtend tegen de jetlag hebben we enorm genoten van deze wedstrijd. Het is een ware belevenis, zelfs als je niet van voetbal houdt een aanrader.

Medellín van boven.

Aan de randen van stad vind je veel sloppenwijken die tegen de heuvels opgebouwd zijn. Een aantal jaar geleden zijn er verschillende kabelbanen aangelegd dwars door, of eigenlijk boven, de sloppenwijken. Dat dit uit zou groeien tot een toeristentrekpleister hadden ze geen moment verwacht. Dit gebeurde echter wel, want vanuit de kabelbaan heb je een prachtig uitzicht over de stad. Wij namen de kabelbaan van Acevedo naar Santo Domingo. Naast het prachtige uitzicht dat je hebt, kom je boven uit bij Parque Arvi, waar je eventueel nog kunt wandelen. Je metrokaartje kun je gewoon voor de kabelbaan gebruiken.El Poblado

Wij verbleven in El Poblado, een gezellige en gemoedelijke wijk. Het wemelt van de gezellige barretjes, restaurantjes met het lekkerste eten,  en je vindt er meer dan voldoende cafés, hostels en hotels. Je hoeft je er geen moment te vervelen en je loopt in een kwartiertje naar de metro. Voor ons was het de ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. Wij sliepen in Maloka Hostel Medellín.

Feria de las Flores

Wij waren in Medellín tijdens het Feria de las Flores. Hét feest van het jaar in de stad. Overal bloemen. optochten, dans en spektakel. Wat een feest! Buiten dit alles heeft Medellín een prettig klimaat en wordt ze ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd. De fijne sfeer die er hangt maakt voor ons het plaatje compleet.Heb jij ook een plaats die jouw verwachtingen heeft overtroffen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *