Parijs: Een goed begin is het halve werk.

Afgelopen weekend zijn we naar Parijs geweest. Op donderdag moesten we gewoon nog werken, maar Wouter vond gelukkig nog wat tijd om even de gym in te duiken. Na snel wat gegeten te hebben in Rotterdam, staan we dankzij de Thalys in sneltreinvaart in het hart van de stad.
Hallo Gare du Nord. Hallo Parijs!

Mocht je ooit naar Parijs gaan, dan is de Thalys trouwens ideaal. Als je op tijd boekt (3 maanden van tevoren) kan je voor 35 euro een enkeltje kopen. In tweeënhalf uur kun je prima een boekje lezen, spelletje spelen of eventueel zelfs werken, mocht je dat leuker vinden.

Hôtel du Chemin Vert

Een paar haltes met de metro en een stukje wandelen brengt ons bij Hôtel du Chemin Vert. Gelukkig zitten er rondom het hotel enkele kroegjes, dus na onze tassen op onze piepkleine kamer gebracht te hebben duiken we nog even de kroeg in voor een welverdiend eerste pilsje in Parijs.

Even over die kamer… Die was echt klein. Een bed van 140 bij 180 met rondom circa 60 centimeter loopruimte. We hebben geprobeerd elkaar ’s nachts uit bed te duwen, maar niemand is er gelukkig uit gevallen. Een badkamer zo groot, of eigenlijk klein als je toilet thuis. Alleen zit er dan óók nog een douche én een wasbak in. Een kleding kast waar we allebei ons hoofd een keer tegen gestoten hebben maakte de boel compleet.

Rennen langs de Seine

Op zich wél aardig geslapen, dus wat doe je dan op de eerste ochtend in Parijs? Juist, je trekt je hardloopoutfit aan en gaat lekker naar buiten. Ren richting de Seine, want daar hebben ze de boel autovrij gemaakt. Vanaf ons hotel was het eerst wat slalommen tussen de auto’s, fietsers, stoplichten en andere voetgangers, maar als je bij de rivier bent, lijkt het wel of je in een rustig dorpje bent. Gooi er af en toe een paar push ups, burpees of squats uit en je hebt een prima start van de dag.

Na een uurtje lekker bezig te zijn geweest keren we terug naar het hotel. Douchen, aankleden en op pad. We hadden bewust géén ontbijt bijgeboekt. In Parijs kun je op iedere hoek van de straat wel een petit-déjeuner scoren. Voor een euro of twaalf heb dan je een bak koffie of thee, een croissant, toast of stokbrood en eieren. Wij stelden het ontbijt uit tot een uur of 11 á 12, waardoor het een soort brunch werd. Gaf ons weer de nodige ruimte om later op de dag de nodige versnaperingen te nemen (lees bier en/of gebak).

Volgende keer meer over Parijs!

Eén gedachte over “Parijs: Een goed begin is het halve werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *