Paris here we come!

2019 is ons jaar. We gaan trouwen in september en aan het eind van het jaar staat ons Nieuw-Zeeland avontuur op de planning. Voor ons gevoel zijn we pas net terug uit Madrid, maar nu gaan we naar de stad van de liefde: PARIJS! De hoofdstad van Frankrijk mag niet ontbreken in een jaar dat bol staat van vakanties en weekendjes weg.

Thalys

Rianne is een kleine 10 jaar geleden al eens in Parijs geweest, maar gek genoeg is Wouter er nog nooit geweest. De Thalys gaat ons in circa 3 uur naar het hart van de stad brengen. Boekje mee, beetje naar buiten kijken en ongetwijfeld zal dit (vooral voor Wouter) een stuk meer ontspannen reizen zijn dan een vliegtrip.

Bezienswaardigheden

Parijs heeft zoveel bekende bezienswaardigheden. Het is onmogelijk om alles te gaan bekijken, maar we gaan het wel proberen. De Eiffeltoren (wel of niet naar boven), Notre-Dame en Arc De Triomphe gaan we sowieso zien, maar dan heb je ook nog de Sacré-Coeur en het Louvre. Om maar niet te spreken van alle leuke wijkjes, kroegjes en hopelijk kunnen we op een terrasje van een wijntje genieten. We zijn wel in Frankrijk natuurlijk!

Ons hotel bevind zich in het 11e arrondisement. Naar verluidt is het een wijk vol romantiek met smalle straatjes en hoge herenhuizen. We love it! Vlakbij het Place de La Bastille gaan we eens kijken of de gele hesjes zich een beetje gedeisd kunnen houden.

Sporten

De hardloopschoenen zitten in de tas. We streven er naar minimaal 1 keer ’s ochtends vroeg langs de Seine te rennen. Wie weet komen we onderweg nog een outdoor gym tegen waar we het één en ander kunnen doen. En uiteraard brengen we zoveel mogelijk van onze eigen tips in de praktijk. Parijs schijnt een uitgebreid fietsplan te hebben, dus als het weer een beetje meezit huren we ook nog een fiets.

Ben jij wel eens in Parijs geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *