Sportweek #26

Geruisloos zijn we in November beland, wat betekent dat wij aan het eind van deze maand NEGEN weken vakantie hebben!! Nu gaat het echt opschieten. Maar voordat het zover is, hebben we nog een hoop te doen te komende 4 weken. De afgelopen (druilerige) week was wel weer voorbij voordat we het wisten. Maar ook nu zaten we weer niet stil.

Sportschema

Wouter was alleen maandag en woensdag niet in de sportschool te vinden. Het verstoorde dag- en nachtritme vorig weekend zorgde er wel voor dat er niet de allerbeste resultaten werden behaald. Maar dat hoeft ook lang niet altijd. Gewoon rustig aan gedaan. Goed op de houding en techniek letten en je niet te druk maken dat er geen persoonlijk record in zit. Kortom, er niet te zwaar aan tillen. Komende weken nog opbouwen naar een piek net voor we vertrekken.

Even wat anders.

De week van Rianne verliep iets anders dan de laatste weken. Legday op maandag werd ingewisseld voor een kort loopje van circa 5 kilometer omdat zondag (vandaag) de Drechtstadloop op het programma stond. Dinsdag wél lekker samen het bovenlichaam getraind.

Donderdag deadliften en vrijdagochtend nogmaals een training voor de torso. Zaterdag een rustdagje qua sporten, wel hebben we voor de eerste paar dagen Nieuw-Zeeland het één en ander bekeken en vastgezet. Voorbereiding is nu écht begonnen!

Tijd voor ontspanning.

Zaterdagavond een (klein) drankje in de stad, gevolgd door een goede nachtrust wat er voor zorgde dat Rianne fris en fruitig om 13.30 klaar stond voor 5 km. Samen met vele andere fanatiekelingen begon het nog droog, maar gedurende de loop ging het steeds harder regenen. Na een behoorlijk druk begin, een vrij vlakke tred kunnen houden wat resulteerde in een tijd van 26.07. Zeker niet slecht met heel weinig trainingskilometers in de benen.  Maar, ook genoeg ruimte voor verbetering.

De loopschoenen zijn inmiddels wel aan vervanging toe, dus voordat we weggaan zullen er nog nieuwe schoenen moeten komen. In Nieuw-Zeeland kunnen deze dan mooi ingelopen worden.Winter/summer is coming.

Hoewel wij bijna naar de zomer toegaan wordt het hier winter. Dat betekent bulkseizoen en daarom probeert vooral Wouter wel (enigszins gecontroleerd) meer te eten dan nodig is. Dus naast de gebruikelijke hoeveelheden havermout, kwark en eieren moet een weekend met daarin 2 etentjes en een burger van de Mac gewoon kunnen.Maak er weer een mooie week van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *