Sporten in Corona tijd.

In slechts een paar weken is alles anders geworden. Corona is ons leven gaan bepalen in een mate die de meeste mensen in ons land niet kennen. Niemand weet wat precies wat we nog kunnen verwachten. Kroegen, kerken en kathedralen blijven voorlopig dicht. Ook de ons zo geliefde sportschool is inmiddels ruim een week volkomen terecht gesloten. De overheid roept op zoveel mogelijk thuis te blijven en vooral afstand van elkaar te houden. Het zijn verwarrende tijden.

Hoe zitten wij er bij?

Wij hebben onlangs negen weken in een camper geleefd. Die paar weken dat we nu thuis moeten werken gaan wij ook wel redden. Rianne mag af en toe nog wel naar kantoor. Wouter werkt voorlopig volledig vanuit huis. De eerste week werkte dit eigenlijk prima. Rianne zit beneden achter de laptop. Wouter heeft zijn desktop en twee schermen van het werk meegenomen en zit boven. Samen hebben we pauze, waarin we een korte wandeling maken en met een grote boog om anderen heen lopen. Na werktijd sporten we, eigenlijk precies zoals we ook deden toen alles nog ‘normaal’ was.

Gym at home.

Tijdens onze prachtreis door Nieuw-Zeeland hebben we al ervaring op kunnen doen met het sporten zonder sportschool. Weerstandsbanden gebruikten we daar ook al. Thuis stond nog een flinke kettlebell, en op de valreep hebben we bij de Action nog een kleinere kettlebell en wat dumbells kunnen aanschaffen.

De hocker die al jaren redelijk nutteloos voor het bed staat, blijkt een prima bankje te zijn. Weerstandband eronder door en we kunnen bankdrukken. Knie erop en we kunnen roeien met een kettlebell. Voor hip thrusts en split squats is hij ook uitstekend te gebruiken. Een weerstandsband om de open trap heen, en we kunnen de lat pulldown doen. Aan de mooie houten balken van ons oude huis kunnen we hanging leg raises doen. Voor squats en push ups hebben we sowieso alleen wat ruimte nodig, maar dit kunnen we eventueel nog wat verzwaren met een kettlebell of band.

Rianne kan haar zwangerschapsschema grotendeels gewoon uitvoeren. Wouter heeft de ambitie om in het najaar een marathon te gaan lopen, en trekt nu alvast wat vaker de (nieuwe) loopschoenen uit de kast. Of deze ambitie ook omgezet wordt in daden moet de komende weken duidelijk worden. Rotterdam is verplaatst naar 25 oktober, maar was reeds uitverkocht. Als er plekken vrij komen, is dat een prachtplek voor het marathondebuut.

Blijven ontspannen.

Werken en dan een uurtje sporten met en lekker muziekje op. Douchen, eten koken en een avondje tv of lezen. Rianne pakt er af en toe een breiwerk bij. Gelukkig beseffen de meeste mensen inmiddels dat dit niet zomaar een griepje is, en doen ze hetzelfde. Hoe lang dit nog gaat duren weten we niet. Het enige dat we kunnen doen is luisteren naar experts en hun adviezen opvolgen. Hopelijk zijn de gevolgen da te overzien en kunnen we van de zomer ‘gewoon’ genieten.

Let een beetje op elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *