Sportweek #25

Meestal proberen we onze sportweek op zaterdag of zondag te schrijven en plaatsen. Dat is niet gelukt afgelopen weekend, omdat we vrij vol zaten met eten, sporten en een feestje. Maar zoals je inmiddels van ons gewend bent, hebben we alle sportplannen wél gewoon af kunnen vinken.

Legday!

De laatste weken hebben we de maandag gereserveerd voor legday. De benentraining is altijd pittig, en op maandag zijn we nog fris en fruitig na (meestal) een soort van rustdag op zondag. Wouter squat 5 sets van 5 herhalingen, waarbij het tot nu toe iedere week gelukt is met 5 kilo te verhogen. Inmiddels ook al (iets) aangekomen. Het lijkt dus of het geleidelijk zwaarder worden, en dus hopelijk ook een beetje sterker worden, lukt. Benieuwd of dit doorzet tot onze Nieuw-Zeeland trip die over minder dan 5 weken al voor de deur staat. 

Rianne had op maandag ook een prima legday en op dinsdag konden we elkaar weer mooi helpen met het bankdrukken. Toch altijd fijn als er een spotter staat die je kunt vertrouwen. Na het bankdrukken deden we allebei nog diverse andere oefeningen voor het bovenlichaam.

Rusten en hardlopen.

Rianne had woensdag een rustdag, terwijl Wouter weer eens een keer de hardloopschoenen aantrok. Een training voor werk, die pas om 10 uur begon, gaf de mogelijkheid om nog voor het ontbijt een kleine 6 kilometer te lopen. Donderdag ook training, waardoor we om 7 uur stipt beiden in de gym te vinden waren voor een flinke sessie deadlifts. Heerlijk rustig op dat tijdstip! Rianne deed nog wat beenwerk, Wouter rug en biceps.

Nog even knallen voor het weekend.

Zo werd het al weer snel vrijdag. Na een (lange) werkdag knalden we het weekend in met voor Wouter de borst, schouders en triceps. Rianne focuste zich op de rug en schouders. Na het harde werk verwenden we onszelf met Pizza en Pasta.

De zaterdag begon ontspannen met (helaas) een terecht verlies van de All Blacks in de halve finale van het WK rugby. Voor Wouter stond er in de middag een uitwedstrijd in Sint-Annaland op het programma. Rianne besteedde haar tijd aan lunchen en shoppen met moeders. Met verlies keerde Wouter pas laat terug, waardoor we nog enigszins moesten haasten met eten om op tijd bij de trein te zijn.

Tijd voor dansjes en drankjes

’s Avonds en ’s nachts waren we in de jaarbeurs te vinden voor de nodige dansjes en drankjes op Thunderdome. Door werkzaamheden bij Gouda duurde de reis terug nogal wat langer dan we hoopten. Het was al weer licht toen we moe maar voldaan in ons bed kropen. Ergens in de middag kwamen we er weer uit, keken voetbal en wat tv om vervolgens weer vroeg in bed te duiken. 

Wouter heeft nog wat vakantiedagen over, en kon dus maandag van een extra vrije dag genieten. Hoewel zo’n dag best snel gevuld is met stofzuigen, boodschappen doen, sporten, en dus dit blogje schrijven. Rianne gaat komende zondag 5 kilometer rennen bij de Drechtstadloop en trok dus na werktijd de loopschoenen nog even aan. Hoe dat verliep lees je volgende week.Maak er wat moois van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *