Sportweek #12

De ene dag schijnt de zon en is het heerlijk buiten. De andere dag regent het en soms heb je meerdere seizoenen op één dag. Kortom, het weer kan nog wel eens wisselvallig zijn in Nederland. Waar gaat dit heen zou je denken? Nou, deze week was het weer nogal wisselvallig, en het leek wel of onze sportweek zich daarop aanpaste.

Let’s go to the gym.

Zo ‘liep’ de legday van maandag heerlijk, maar ging het dinsdag wat minder tijdens de bovenlichaam training. Je voelt je goed, maar het gaat gewoon minder dan je verwacht. Nu is daar helemaal niets mis mee en kan het de volgende training weer een heel stuk beter gaan, maar toch heb je liever een training waar de vonken vanaf vliegen.

Lopen, of toch niet?

Woensdag stond er een looptraining gepland, maar waren de weersgoden ons niet goed gezind. Nu is lopen in de (mot)regen op zich best lekker, maar geheel tegen onze natuur in skipten we deze training.  Momenteel even geen ‘druk’ van een naderende loopwedstrijd, maar dit gaan we natuurlijk niet te vaak doen.

Beach time.

Normaal gesproken zouden we onszelf dan donderdag extra in het zweet werken na een gemiste (loop)training, maar ook dat deden we niet. Wouter had een werkuitje waarbij we gingen powerkiten. Dat dit gewoon een duur woord voor vliegeren is vertelde het verhaal niet. Nu kunnen we veel tegenwoordig, maar hebben we nog steeds weinig invloed op het weer. Op zich is het dan wél een soort workout  om een vlieger op proberen te laten terwijl het bijna windstil is, maar we hadden natuurlijk op meer sprongen en acrobatiek in de lucht gehoopt.

Deel twee bestond nog wel uit wat strandspelletjes als volleybal en frisbee. Aansluitend was er een barbecue en werd er een klein pilsje genuttigd. Rianne heeft thuis een uur gewandeld, en het zonnetje kwam nog door, dus het werd voor beiden toch nog een aardige dag.

Helaas geen nieuw PR.

Twee dagen niet in de sportschool geweest, dus vrijdag moesten we wel weer. Voor ons allebei een flink aantal sets deadliften. Rianne wilde voor een PR gaan, maar helaas lukte het niet. Volgende week een nieuwe poging. Wouter deed 5 sets van 2 en erna nog wat squatwerk. Het regende de hele dag, maar ’s avonds was het gelukkig droog zodat we lekker van een muziekje en een drankje konden genieten op Big Rivers Festival.

Big Rivers en straftraining.

Een flink aantal biertjes zorgde gelukkig niet voor een kater. Pintjes op vrijdag betekent echter wel ‘straftraining’ op zaterdag. Rianne vond het wel best en bleef lekker thuis. Wouter heeft alles eruit gezweet met supersets borst/rug en een saunasessie achteraf. We stonden vrij laat op, waardoor het al snel weer avond werd. En dus konden we op voor avond 2 van Big Rivers.

Op zondag heeft Wouter nog de zin gevonden om het hardlopen van woensdag in te halen. Een kwartier rennen, 5 minuutjes rustig aan, en dan weer terug rennen. De bedoeling is om deel 2 dan sneller dan deel 1 te doen. Dit lukte, dus de week weer met een lekker gevoel afgesloten.

Ga jij nog leuke (sport)activiteiten doen komende week?

Maak er in ieder geval weer een mooie (sport)week van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *