Sportweek #13

Heel Nederland was deze week in de ban van de hitte. Klamme nachten, mensen die onwel werden op het strand en temperaturen die we hier nog nooit eerder gevoeld hebben. Een nieuw warmterecord werd gevestigd, maar er is natuurlijk maar 1 ding dat er echt toe deed deze week: Rianne en haar nieuwe persoonlijk record deadliften.

Wel of niet sporten?

Sporten tijdens de hitte wordt afgeraden, maar daar laat een beetje gymfanaat zich natuurlijk niet door weerhouden. Ook in een Sahara-week gaat onze toegangspas weer 4 keer door de scanner. Het zwaartepunt van de warmte zou op woensdag en donderdag liggen, daarom maandag en dinsdag beide dagen een workout. Dag 1 de benen, dag 2 het bovenlichaam. Geen ingewikkelde isolatie oefeningen. Geen oefeningen waarvan het al lastig is op de naam te onthouden. Gewoon de basis. Squatten, lungen, pull ups, (bench)presses.

Tropenrooster

Woensdag hebben we niets aan sport gedaan. Behalve het noodzakelijke wandelen van en naar het station of werk was dat prima. Sterker nog, we zijn de hitte in huis ontvlucht en zijn naar de bioscoop gegaan. Een ruim 350 jaar oud pand is heel gaaf als woning, maar als zelfs de mussen het te warm vinden om dood van het dak te vallen, is het elders beter vertoeven. Bovendien, de ‘nieuwe’ film over Simba en Nala doet onze jeugd weer herleven, daarom MOESTEN we naar the Lion King.

Donderdag was het plan om wat cardio te doen. Maar, toen het éénmaal zover was besloten we toch even rustig aan te doen. Zeker cardio is met zulke temperaturen geen pretje. Voel je daarom niet schuldig als je een keer een training skipt. Zeker niet op die ene dag in Nederland dat het 40 graden is. Wij gingen daarom na werktijd nog even naar het zwembad. Koeltas mee. Paar pintjes en wat tapas en zowaar genoten we nog van een minivakantie van 2 uurtjes. Het plan was om ook nog wat baantjes te trekken om dan in ieder geval nog een klein beetje cardio te doen. Door de drukte werd dit welhaast onmogelijk, waardoor we die handdoek al snel in de ring gooiden en er vervolgens op gingen liggen.

Tijd voor een ander record.

En toen werd het vrijdag. Er konden nog steeds eitjes worden gebakken op motorkappen, maar toch gingen we. Langdurige inspanning (cardio) is niet prettig, maar kortdurend (kracht) is op zich nog te doen in de warmte. Bij dit weer kiezen velen er voor om de sportschool links te laten liggen, waardoor het gelukkig wél lekker rustig is. Voor Wouter geen absoluut persoonlijk record, maar wel voor het eerst meer dan 2 keer het eigen lichaamsgewicht opgetild. Vorige week ging het deadliften al prima en in deze warmte kon Rianne haar persoonlijk record op 85 kg zetten. Gestaag gaat ze richting 100. Na de bruiloft wordt er geleidelijk weer meer gegeten, waardoor die magische grens hopelijk nog voor Nieuw Zeeland in zicht  komt.

Tijd voor weekend.

De oplettende lezer telt tot nu toe drie gymdagen, dus ook op zaterdag zijn we weer het krachthonk ingedoken. Supersets voor het bovenlichaam vormden het sluitstuk van deze prima sportweek. Komende week is het niet meer zo warm, dus de planning is wederom 4 krachttraingen en af en toe wat conditiewerk. Wouters voetbalteam start weer met trainen, dus dat is in ieder geval al één (conditie)training buiten de sportschool. Komende week willen we ook weer eens een keer het park in gaan voor een buitentraining. Of dat gelukt is lees je volgende week.

Maar er weer een mooie (sport)week van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *