Sportweek #14

Voor ons is het inmiddels gewoonte geworden om (bijna) elke dag te sporten. We zijn allebei de 30 (ruim) gepasseerd, maar voelen ons fitter dan 10 jaar geleden. Sporten, of eigenlijk bewegen heeft een belangrijke plek in ons leven ingenomen, zodat het eigenlijk geen enkele moeite kost om naar die sportschool te gaan. Vooruit, Rianne blijft ’s ochtends heel af en toe liever in bed liggen, maar in bijna alle gevallen gaat ze toch gewoon.

Wat deden wij deze week?

Zo zijn wij deze week ook weer (bijna) elke dag actief geweest. Het was maandag heerlijk weer waardoor we een heerlijke workout in het park deden. Als bonus deden we nog een klein kleurtje op, want het is wel zo leuk als we een beetje gebruind op de trouwfoto’s staan over 6 weken. Op dinsdag werden de benen aangepakt, waarna we op woensdag een hersteldag hadden. En een hersteldag is niet heel de dag op de bank liggen, maar veel wandelen, en eventueel wat stretchen.Eindelijk weer voetballen!

Donderdag mocht Wouter voor de eerste keer dit seizoen voetballen, maar daarvoor werden ook de borst, schouders en triceps al aangepakt. Rianne was ’s ochtends al weer vroeg geweest, wat gelijk haar laatste keer was deze week aangezien ze vrijdagmiddag direct uit werk naar Edinburgh vertrok. Daarover zul je in een later blog nog het één en ander kunnen lezen.

Sportief weekendje.

En wat moet je dan als je vriendin je een weekend alleen laat? Precies, je gaat gewoon elke dag naar die andere grote liefde. Vrijdag, zaterdag en zelfs een lichte training op zondag. Twee keer lekker in de sauna geweest. Stretchen, foamrollen. Alles er op en eraan. Een lekker sportweekend, waardoor die rustdag op maandag wel weer verdiend is. Gelijk tijd om wat familiebezoek te doen, maar morgen is het dinsdag, en dat betekent weer een nieuwe legday.

Als je net als wij elke dag probeert te bewegen en van sporten een gewoonte maakt, is het geen kwestie meer van moeten. Je gaat dan iets doen omdat je het leuk vind, én dan wordt het vanzelf iets dat je altijd doet. Het hoort er gewoon bij, net zoals jezelf aankleden, de was doen, of koken. Leg jezelf niet de druk op van een sportschool, maar zoek iets dat je leuk vind. Dan ‘moet’ je niet sporten. Vermijdt dat woord moeten. Doe iets dat je leuk vind, want dan wil je sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *