Sportweek #17

Iets later dan gepland onze wekelijkse sportupdate. Normaal tikken we deze op zaterdag of zondag. Rianne ging echter zaterdagochtend vroeg al op pad als begeleider bij een kinderkamp. Wouter had dus alle tijd om zaterdag een stukje te schrijven, ware het niet dat er een groep mannen voor de deur stond om 11 uur. Het was zover: Bachelor Party!

Een goed begin is het halve werk.

We begonnen de week nog wel zo goed. Waar we vorige week wat rustiger aan deden om wat kleine pijntjes te laten herstellen, gingen we afgelopen week weer vol goede moed aan de slag. In de gym was er eigenlijk weinig belemmering om te sporten, dus daarom ‘gewoon’ het bovenlichaam op maandag. Een goede warming up, om vervolgens een half uur lang alleen maar pull ups, push ups en dips te doen. Simpel, maar oh zo effectief. Probeer een ritme te vinden, en blijf gewoon doorgaan. Afsluiten met wat buikspieroefeningen, en je bovenlichaam staat in brand.

Wouter had dinsdag legday. Rianne draaide het precies om. Maandag de benen en de dag erna alles boven de gordel. Woensdag deden we het beiden rustig aan om donderdagochtend vroeg samen te gaan sporten. Rianne waagde een poging tot een nieuw deadlift PR. Waar het even leek te lukken, kreeg ze de stang net niet over het dode punt. Blijven proberen, en dan gaat het echt een keer lukken de komende weken.

Soms loopt het anders dan gepland..

Wouter pakte donderdag de borst, schouders en triceps aan, om ’s avond nog een helftje te voetballen. Rianne voelde dat het tijd was voor rust, dus annuleerde de vrijdagtraining. De rug en biceps waren voor Wouter aan de beurt om erna lekker te barbecueën. Bij het weggaan nog even een knuffel met nichtje Joanne en PATS! Een steek in de onderrug. Misschien waren de kleine pijntjes afgelopen weken al een waarschuwing, dit was in ieder geval serieus.

Het plan was deadliften op zaterdag, maar dat kon de prullenbak in. En toen men voor de deur stond voor zijn bachelor, konden alle plannen overboord. De bedoeling was de hele dag een kettlebell mee sleuren en bij het fout beantwoorden van allerlei vragen hier opdrachten mee doen. Door de rugpijn kon dit helaas niet. Het plan was verder een zeskamp op het strand. Daarna barbecueën op het strand om vervolgens Den Haag centrum onveilig te maken.

Van de zeskamp hebben we het beste proberen te maken en de kettlebell opdrachten werden ingeruild voor shotjes drinken. Hoe meer erin ging, hoe minder de rug gevoeld werd en na een lange dag en nacht werd uiteindelijk Dordrecht weer opgezocht. Het was top, nu afwachten wanneer Rianne aan de beurt is.

The day after.

De topdag zorgde er wel voor dat de zondag net zo goed overgeslagen had kunnen worden. Of dit door de drank of rugpijn kwam laten we in het midden. Zelfs het tikken van een sportweek was te veel gevraagd. Morgen fysio, zodat we hopelijk snel weer de sportschool in kunnen.

Maak er een mooie week van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *