Sportweek #18

Volgens sommige wetenschappers zijn vrouwen het sterkere geslacht. In ons geval was dat deze week zeker het geval. Wouter pakte (noodgedwongen) bijna een hele week rust, terwijl Rianne de sportieve eer hoog hield. En met resultaat. Het nieuwe persoonlijk record deadliften hing al even in de lucht. Deze week was het eindelijk zo ver. 

Nog even rustig aan.

De alcoholdamp van Wouter zijn bachelor was dinsdag wel verdwenen, de lage rugpijn helaas nog niet helemaal. Daarom geen sportschool voor Wouter, maar fysiotherapie en rekken en strekken. Veel sporten zorgt er gelukkig ook voor dat het lichaam eventuele mankementen redelijk snel hersteld, dus aan het einde van de week is er al weer een voorzichtige sessie volbracht. Geen zware gewichten, focussen op techniek. Niets geks, want we willen natuurlijk niet dat Wouter straks kreupel op de trouwfoto’s staat.


De grote dag komt dichterbij.

Die bruiloft nadert snel, en dat betekent dat onze vakantie ook niet meer lang duurt. Ook al staan we er redelijk relaxed in, als straks al het geregel even afgelopen is, zal dat toch wel een heerlijk gevoel geven. En we gaan er vanuit dat we dan met een meer dan voldaan gevoel terugkijken op 2 prachtige dagen met allemaal lieve vrienden en familie.

Voor het zover is, is er nog een dingetje hier, en een ander dingetje daar te regelen. Ondertussen blijven we wel gewoon gefocust op dat wat er echt toe doet: Sporten ?. Zelfs met een kleine blessure valt er nog wel wat te doen, want van stilzitten wordt Wouter wel heel chagrijnig. Rianne laat het hardlopen nu wel even links liggen om op de bruiloft in ieder geval geen klachten aan de achillespees te hebben. Na Santorini gaat ze wel weer eens rustig aan beginnen en kijken of pijnvrij hardlopen er weer in zit.

Tijd voor een PR.

Terwijl Wouter het eerste deel van de week inactief was, ging Rianne wél naar de sportschool. En al het goede werk van de laatste tijd werd vrijdag uitbetaald in een nieuw record. Daar had ze niet op gerekend want de vrijdag liep niet lekker. Weekend voor de deur, nog een hoop te regelen voor de bruiloft en niet volledig uitgerust. Het kunnen allemaal factoren zijn waardoor een PR niet zou lukken. Maar de juiste mentale ondersteuning en opbeurende woorden van Wouter hielpen haar op weg.

Verder een goede warming up, en niet te veel kruit verschieten met te veel herhalingen voor de echte recordpoging. Wat dus resulteerde in 87,5 kg dat de lucht inging. De baaldag veranderde in een straaldag. Nieuwe energie knalde het lichaam in.

Productief weekend.

Die nieuwe energie konden we wel gebruiken, want die energie gebruikten we zaterdag om veel voor de bruiloft te regelen. Zondagochtend vroeg stapten we de trein in om onze gewonnen kaartjes voor het Rijksmuseum te verzilveren. Schilderijen van vroeger hebben soms prachtige namen. Ze beschrijven vaak gewoon hoe het is. ‘Melkmeisje’ of ‘Rivierlandschap met Ruiters’. Ons schilderij heet deze week dus: ‘Vrouw tilt stang met gewichten van grond’.

Maak er weer een mooie week van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *