Sportweek #21

Maanden hadden we er naar uitgekeken, en dan ineens is het allemaal over met de pret. Bruiloft, feest én vakantie achter de rug.  Terug naar het ‘normale’ leven. En eigenlijk is dat wel weer even lekker. Maar, we hebben deze week natuurlijk niet stilgezeten.

Lekker klimmetje.

Onze vakantie eindigde maandag, maar zondag hebben we nog een pittige wandeling gemaakt naar het hoogste punt van Santorini. Waar we ‘thuis’ eigenlijk alleen af en toe een rondje door de stad wandelen, vinden we het op vakantie heerlijk om een flinke hike te doen, zoals dat met een duur woord heet.

Het continu omhoog lopen zorgde voor een klein beetje spierpijn in billen en benen. Dit, én het feit dat we toch bijna een hele dag kwijt waren met reizen, rechtvaardigde een rustdag op maandag. Dinsdagochtend 7 uur sharp stond Rianne al weer klaar in de gym om die nieuwe werkweek een kickstart te geven. Wouter heeft eerst 8 uur op het werk doorgebracht voordat er weer een ouderwetse legday tegenaan gegooid kon worden.

Het bulkseizoen is geopend.

Alle (kleine) pijntjes van vóór de bruiloft zijn gelukkig in Griekenland achtergebleven én de winter komt eraan. De tijd tot we naar Nieuw-Zeeland gaan (1 december) gaan we dus maar eens benutten met een klein calorieoverschot om te kijken of we sterker worden (en dus waarschijnlijk ook wat aankomen). Lente/Zomer volgend jaar gaat het er (hopelijk) wel weer af.

Back on track.

Rianne voelt zich na de vakantie nog niet helemaal top, maar heeft woensdag wel gewoon een beentraining afgerond. Voor Wouter was het bovenlichaam aan de beurt. Inmiddels was het wel weer even geleden dat we een ‘echte’ krachttraining hadden gedaan, dus dit zorgde voor wat spierpijn op donderdag. Op Santorini was er wel een gym met enkele kettlebells en een multistation, maar dit weegt toch niet op tegen fatsoenlijk squatten of bankdrukken.

De spierpijn en een etentje met familie (Opa 85!) gaf ons een rustdag op donderdag. Vrijdag sloeg Rianne ook nog over, maar Wouter heeft eindelijk weer eens een goeie serie deadlifts achter de rug. Langzaam weer opbouwen, en kijken of we nog voor Nieuw-Zeeland een nieuw PR neer kunnen zetten.

Lekker weekend.

Zaterdag was voetbaldag. Traditioneel wordt de eerste thuiswedstrijd gevolgd door Pizza/Peerdt. Dit wil zoveel zeggen als pizza en pils in de kleedkamer en vervolgens met zijn allen naar de kroeg (’t Peerdt). En waar Rianne zondag een fotoworkshop in de Van Nelle Fabriek volgde, is Wouter ‘gewoon’ naar de gym geweest. Bankdrukken, pull ups, push ups en dips, afgesloten met een kwartier sauna.

Maak er een mooie week van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *