Sportweek #22

Dat water goed voor je is, hoeven we jou niet te vertellen. Maar al het water dat de afgelopen dagen uit de lucht is gevallen, dat is wel een beetje overdreven. Of het door het weer kwam weten we niet, maar de site lag zelfs even uit de lucht. Onze sportweek daarom een dag later dan je van ons gewend bent. Maar, ondanks dat het steeds vroeger donker wordt en de lucht vooral grijs is, zijn er ook afgelopen week weer een paar lichtpuntjes te ontdekken.

Ziek is ziek.

De week begon helaas wel in mineur, want voor het eerst in jaren moest Rianne zich een dagje ziek melden. Herfstblues, After-wedding dip, of gewoon wat grieperig, hoe we het noemen maakt niet uit. Feit is dat een dagje in bed blijven de beste keuze was. Een pijnlijke keel en een niet fit lichaam betekende dat de Pilates geskipt werd, en Wouter ervoor koos de week goed te starten met een legday.

Lekker rustig aan.

Dinsdag een dagje geen sportschool, maar uiteraard wel minimaal 10.000 stappen gedaan. Na het werk werd de avond besteed aan boodschappen doen, eten koken en netflix. Maar, in plaats van op de bank kijken, kun je deze tijd ook prima besteden met wat rekken en strekken. Veel sporten is heerlijk, maar zorgt wel voor kleine pijntjes hier en daar. Foamrollen en stretchen is hier een prima remedie tegen.

Tijd om te knallen!

Rianne sloeg nog over, maar Wouter pakte woensdag het bovenlichaam aan en ging op donderdagavond een uurtje voetballen. Dit zorgde voor een pijnlijke enkel, maar gelukkig geen belemmering om vrijdag een lekkere serie deadlifts neer te zetten, afgesloten met wat schouderwerk.

Rianne voelde zich vrijdag gelukkig weer sterk genoeg voor een sportschoolbezoek maar om niet direct te hard van stapel te lopen, koos ze er wel voor van alles een beetje te doen. Lopen, leg presses, roeien, aangevuld met wat schouder- en armoefeningen.

Tijd voor weekend.

De pijnlijke enkel goed ingetaped waardoor Wouter 90 minuutjes kon maken op een (hard) kunstgrasveld. Of dit verstandig is geweest moet deze week blijken, want het is nu een stuk gevoeliger dan het ervoor was. Fysiobezoek aan het einde van de week is inmiddels ingepland, dus we wachten even af.

Zaterdagavond rustig aan gedaan, waardoor we zondag rond 10.30 uur al in de sportschool konden zijn. Rianne een sessie ongeveer gelijk aan vrijdag. Wouter begon met een flinke serie schuin bankdrukken. Afgesloten met push ups en dips. Gedurende de hele training pull ups, zodat we aan het eind 50 perfecte herhalingen hebben gedaan. Als laatste wat buikspieroefeningen om vervolgens lekker te relaxen.

Nieuwe rondes, nieuwe kansen.

Vandaag wilden we eigenlijk naar Pilates gaan, maar vooral Wouter kan zich weinig motiveren om hiervoor naar de sportschool te gaan. Thuis voelt het een stuk prettiger om deze oefeningen te doen, dus we hebben de mat hier uitgerold en zijn met hulp van Youtube het één en ander gaan proberen. Komende tijd maar eens kijken of we hier een routine van kunnen maken.

Morgen is het weer legday voor ons beiden. Benieuwd hoe de enkel zich dan houdt.

Maak er een mooie week van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *