Sportweek #24

Nog maar 6 weken voordat we naar Nieuw-Zeeland vertrekken. Wat vliegt de tijd voor bij. Voor we het weten gaan weg, dus vandaag vonden wij het tijd worden om onze wandelschoenen een eerste keer uit te gaan testen. Verder verliep ons weekend rustig, en ging de rest van de week zoals we die gepland hadden.

Lekker de week aftrappen!

Op maandag trapten wij de werkweek af met een pittige legday. 5 setjes van 5 herhalingen squatten (Wouter) of Legpress (Rianne). Aansluitend de hamstrings aanpakken, en afsluiten met veel herhalingen split squats of goblet squats. Een flink bord pasta doet daarna wonderen voor ons herstel.

Dinsdag zijn we tegelijk te vinden in het krachthonk, want dan hebben we allebei bankdrukken op het programma staan. Naast dat het (af en toe) best gezellig is om samen te trainen, kunnen we zo mooi bij elkaar spotten. Soms is de aanwezigheid van een spotter al voldoende om die laatste herhaling er nog net uit te kunnen persen. Na het bankdrukken doen we allebei nog diverse oefeningen voor het bovenlichaam (Pull ups, roeien, schouderdrukken etc).

De rest van de week.

Woensdag werd besteed aan boodschappen, koken, rekken, strekken en foamrollen, waardoor we op donderdag allebei konden deadliften. Rianne deed hierna nog diverse oefeningen voor het onderlichaam, terwijl Wouter de rug en biceps aanpakte.

Nog geen 13 uur later was Rianne al weer te vinden in David Lloyd om dit keer het bovenlichaam onder handen te nemen. Wouter nam een middag vrij en was dus al op tijd aanwezig om de borst, schouders en triceps even flink op te pompen. Afgesloten met een saunabezoekje om zo lekker Zen het weekend in te gaan.

Wel eerst nog een fysiobezoekje, aangezien de schouder af en toe wat tegenstribbelt. Niets ernstigs, maar zittend computerwerk en al dat sporten zorgt soms voor wat spanning in de bovenrug en schouder. De duimen van de fysio er een paar keer flink inzetten moet dit tegen gaan.

Gezellig weekend.

Vrijdagavond kwam Wouters nichtje een nachtje slapen. Een potje (Dordts) Monopoly leverde ons beiden een faillissement op. Suikeroom en tante als we zijn hebben we zaterdagmiddag geluncht met een flinke portie poffertjes bij  Visser Poffertjes. ’s Avonds een gezellig avondje thuis met vrienden werd behoorlijk laat, waardoor we zondag pas net voor lunchtijd uit bed kwamen.

Na opgestart te zijn moest er in huis nog het één en ander gedaan worden, maar vonden we in de middag gelukkig nog wel een vrij uurtje om onze wandelschoenen een eerste keer aan te trekken. Ze brachten ons langs de Nieuwe haven, dwars door het centrum naar deze plek. In 1572 werd hier in Dordrecht de Eerste Vrije Statenvergadering gehouden, waardoor er sinds kort een standbeeld van Willem van Oranje (en zijn hond) in onze stad staat. Dat ze per ongeluk slechts elf van de twaalf stadsnamen op de sokkel hebben gezet, zien we maar als een schoonheidsfoutje.Onze schoentjes bevielen overigens prima, dus we kunnen er morgen weer tegenaan: Legday!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *