Vakantietijd!

Half Nederland heeft momenteel vakantie. Scholen zijn dicht, fabrieken en kantoren draaien op halve kracht en in de trein of op de weg is het lekker rustig. Wij moeten helaas nog zes weken wachten voordat we van onze bruiloft uit kunnen gaan rusten op Santorini. Die zomer vliegt waarschijnlijk voorbij en voor we er erg in hebben stappen wij (getrouwd) dat vliegtuig in. Maar wat nemen we dit keer eigenlijk mee?

Boeken.

Er gaat eigenlijk altijd wel leesvoer mee op vakantie. Meestal zijn we overdag actief, maar maken we aan het einde van de middag wel tijd om te lezen. Dit keer zullen we niet continu op een bedje liggen, maar wél meer dan gemiddeld.
Zeker, een e-reader kan makkelijk zijn, maar vooral Wouter geniet veel meer van een écht fysiek boek. We hoeven dit keer niet zo op het gewicht van de koffers te letten dus een vuistdikke (zware) biografie van Muhammad Ali gaat sowieso mee.
Zomaar twee tips van boeken die we onlangs gelezen hebben: Wees onzichtbaar van Murat Isik en de Alchemist van Paulo Coelho. Als je ze maar terug komt brengen mag je ze gerust komen lenen, want ooit hebben we een groot huis, waarin we al de gelezen boeken een mooi plekje gaan geven.

Stevige schoenen.

Onze grote reis naar Nieuw-Zeeland komt steeds dichterbij. We zijn van plan daar een aantal mooie wandelingen te gaan maken dus een paar goede schoenen is er zeker geen overbodige luxe. Niemand houdt van blaren, dus we zullen niet te lang meer moeten wachten met het aanschaffen van deze schoenen, zodat we ze nog even in kunnen lopen. Echt testen kunnen we ze dan op de wandeling tussen Fira en Oia op Santorini.
Als je (wandel)tips hebt voor Santorini of Nieuw-Zeeland zijn deze natuurlijk van harte welkom.

Spelletjes.

Wij vinden spelletje beiden leuk, maar op de één of andere manier doen we thuis bijna nooit een potje Yahtzee of Rummikub. Op vakantie gaat dit wel altijd mee, en sluiten we regelmatig de avond af met een drankje en een potje Yahtzee. Sinds een jaar spelen we ook nog wel eens Skip Bo, dus dat wordt dit keer ook ingepakt. Niet staren naar een scherm, maar gewoon even lekker dobbelen of kaarten. Glaasje erbij, muziekje op en lachen (of huilen als er wordt verloren). Het leven kan zo simpel zijn.

Uiteraard nemen we ook onze sportoutfits en attributen mee, maar dat weten jullie inmiddels wel van ons.

Wat neem jij altijd mee op vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *