Wat doe jij met je foto’s na de vakantie?

Hou jij ook zo van foto’s maken op vakantie? Wij schieten tijdens de vakantie heel wat kaartjes vol.

De vraag is alleen wat je ermee doet na je vakantie? Foto’s kun je niet genoeg hebben, maar het is eeuwig zonde als die mooie foto op je computer blijft staan. Daarom hier wat handige tips.

Fotoboek

Een fotoboek maken vinden wij één van de leukste manieren om na te genieten. Het staat leuk in de boekenkast en je pakt het er makkelijk nog eens bij om na te genieten. Daarnaast is er natuurlijk niets leuker als je na je vakantie met je fotoboek op pad kan gaan om andere mensen al die prachtige verhalen te vertellen en er met foto’s een beeld bij te creëren.

Een fotoboek maken is tegenwoordig ‘a piece of cake’. Er zijn tal van mogelijkheden om een fotoboek te maken. Denk aan websites van Albelli, Hema en Cewe. Zelf zijn wij een groot fan van Kruidvat. Het is maar net welke software je prettig vindt.Ben je niet zo handig met computers of hou je van lekker freubelen? Ga dan voor de old fashion way en besteed een donkere winteravond aan het inplakken van jouw afgedrukte foto’s.

Foto op canvas

Vind je een fotoboek maken net te veel werk, maar heb je toch een foto gemaakt waarvan het zonde is om hier niks mee te doen? Dan is het altijd leuk om deze op canvas (of een ander materiaal) te laten afdrukken. Het canvas hieronder lieten wij maken bij Fotofabriek.nl.Let er bij een foto op canvas wel altijd op dat de print vaak iets donkerder is dan op je computerscherm. Het beste kan je de foto een klein beetje lichter maken, voordat je deze laat afdrukken.

Maak een fotowand

Afgelopen jaar heeft Rianne een fotografiecursus gevolgd, hiervoor moesten elke week een aantal foto’s afgedrukt worden. Hieruit hebben we de leukste foto’s geselecteerd en met kleefpads op de muur geplakt. Plak de kleefpads trouwens wel op gladde muren, anders ben je uren bezig met het spul van de muur halen als je de foto’s zat bent.Andere tips

Het bovenstaande is natuurlijk niet het enige wat je met je foto’s kunt doen. Je kan ze bijvoorbeeld ook jaloersmakend veel posten op Instagram en Facebook, van vakantiefoto’s krijgen we immers nooit genoeg!

Stel je foto in als achtergrond op je laptop, telefoon of tablet. Heb je een smart TV dan kan je de foto’s ook als diapresentatie laten afspelen.

Wat wij persoonlijk ook heel tof vinden, maar nog nooit zelf hebben laten maken, is een collage van IXXI. Je selecteert je mooiste foto’s, deze worden afgedrukt op het door jouw gekozen formaat, je ontvangt al de foto’s en kan ze als een collage in elkaar klikken. Later kan je hier ook weer foto’s aan toevoegen of eruit halen.

Zoals je ziet zijn er tal van mogelijkheden en is het zonde als je foto’s op een stickje in de la of kast verdwijnen. Dit waren onze tips, heb jij nog tips voor ons?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *