Van Nieuw-Zeeland naar Den Ham

Minder dan een jaar geleden gingen wij met twee backpacks, twee maanden naar Nieuw-Zeeland. Dat Abel heel de reis naar de andere kant van de wereld bij ons was, wisten we toen niet. Afgelopen maandag vertrokken we met een afgeladen auto voor vier dagen naar Overijssel. Dat hij er nu bij is valt niet te ontkennen.

Verzamelen

Naast een klein tasje met kleding verzamelen we, voordat we vertrekken, nogal wat om het hem tijdens zijn eerste trip zoveel mogelijk naar de zin te kunnen maken. Bedje, kinderwagen, wipstoel, speelkleed, luiertas en weet ik wat nog meer. Voor onszelf een krat boodschappen, twee tassen kleding en de auto begint al aardig vol te raken.

Net voordat we weg willen gaan besluit meneer tot twee keer toe een grote boodschap in zijn luier te doen. Kleren weer uit, de boel schoonmaken, nieuwe kleren weer aan en slechts een klein half uur later dan gepland rijden we weg. Binnen een paar minuten is het stil achterin en maken we zonder onderbrekingen de twee uur durende rit vol.

Vakantiepark De Posthoeve

Op het vrijwel verlaten terrein zien we een enkele stacaravan, wat bungalows én drie identieke houten huizen naast elkaar. Daar moeten we zijn. Uiteraard staan we eerst bij de verkeerde. Terug de wagen in en we parkeren de auto bij het juiste. Bedje, kinderwagen, wipstoel, speelkleed, luiertas, onze spullen én Abel worden uitgeladen. De tassen gaan naar boven. De koelkast wordt ingeruimd. De open haard gaat aan. Mama voedt Abel en leest een boek. Papa doet een korte workout en gaat even in de sauna.Lekker kokkerellen

In Nieuw-Zeeland kookten we op twee kleine pitjes of in de campingkeukens. Hier hebben we een volledig uitgeruste keuken tot onze beschikking. Een enorm fornuis en een tweedeurs koelkast. Een kookeiland gevuld met borden, pannen, kopjes en zelfs een beertender. Rodewijnglazen zijn ze helaas wel vergeten. Toch schenken we een borrel in. We koken samen.

We eten op de bank. Aan tafel eten doen we wel als Abel kan zitten. Na afloop ruimen we de tafel leeg. De vuile vaat gaat de vaatwasser in. We nemen plaats op de bank. Abel vlijt zich op een kleedje voor de haard. Gebiologeerd kijkt hij naar de vlammen. Af en toe heeft hij aandacht voor ons. Een lach van hem. Wij kijken elkaar aan. Wat is ie mooi he?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *